Svečano predstavljanje sveučilišnog diplomskog studija ''Održivo upravljanje vodenim ekosustavima''

 

U sklopu druge konferencije projekta BLUE SMART predstavljen je novi diplomski studij Održivog upravljanja vodenim ekosustavima. Govornici su bili izv. prof. sc. Bosiljka Mustać sa Sveučilišta u Zadru i Ana Zubčić iz Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije-AGRRA-e.

Ana Zubčić iz Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije otvorila je konferenciju te predstavila projekt BLUE SMART.


Izv. prof. sc. Bosiljka Mustać u svom govoru je naglasila kako je novi sveučilišni studij nastao u okviru projekta 'Blue Education for Sustainable Management of Aquatic Resources (BLUE SMART)' čiji je glavni cilj stvaranje novih vještina i znanja u sektoru plavog gospodarstva te povećanje mogućnosti zapošljavanja sadašnjih i budućih zaposlenika ovog sektora u Zadarskoj županiji ali i šire.
Važnost razvoja studijskih programa u plavom sektoru na razini cijele Europske Unije prepoznata je i ranije. Naime, dva od tri studijska programa Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru izrađena su te pokrenuta kroz vrlo konkurentne europske projekte.

Ovo je prvi diplomski studij iz biotehničkog područja na Sveučilištu u Zadru, a od samih početaka je pripreman u koordinaciji sa stručnjacima najznačajnijih firmi iz područja ribarstva, akvakulture te zaštite slatkovodnog i morskog okoliša.
- Studij će osposobiti studenta da može upravljati poslovima i aktivnostima iz različitih polja vezanih za obalni, slatkovodni i morski okoliš, kao što su biologija i ekologija vodenih ekosustava, akvakultura, ribarstvo, zaštita vodenih ekosustava, te upravljanje zaštićenim morskim područjima – naglasila je Bosiljka Mustać, pročelnica Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru.
Više informacija o svečanom predstavljanju sveučilišnog diplomskog studija:
http://mreza.tv/predstavljanje-novog-diplomskog-studija-sveucilista-u-zadru/