Cromaris

Cromaris je lider hrvatske akvakulture koji se bavi uzgojem, preradom i prodajom autohtone jadranske ribe te je jedna od 10 najvećih kompanija u uzgoju brancina i orade na svijetu.

Osnovu Cromaris ponude čine tri vrste najkvalitetnije bijele ribe – orada (lat. Sparus aurata), brancin (lat. Dicentrarchus labrax) i hama (lat. Argyrosomus regius) – kao i njihove prerađevine koje potrošačima olakšavaju kupnju i pripremu ribe: filetirana riba, svježa očišćena riba, fileti ili odresci u modificiranoj atmosferi (MAP pakiranje), te dimljeni i marinirani fileti. Poseban segment ponude su i svježi brancini i orade uzgojeni po principima ekološke proizvodnje. 

Cromaris je prepoznat na tržištu i kao lider u kvaliteti, što potvrđuju brojni certifikati (HACCP, ISO 9001, ISO 14001, ISO 22000, FSSC, IFS, Global G.A.P., Friend of the Sea, BRC, Kosher, Izvorno hrvatsko, Živjeti zdravo, EU Organic, Naturland, Bio Siegel, Agriculture Biologique), ali i svakodnevne provjere kroz sustav strogih kontrola procesa i proizvoda. 2015. godine Cromaris je otvorio moderno mrjestilište u Ninu, pogon za mrijest brancina i orade, koje sad poboljšava kvalitetu mlađi i osigurava sljedivost cijelog proizvodnog procesa od mlađi do prodajnog mjesta.

Sve lokacije Cromarisovih uzgajališta odabrane su zbog iznimne čistoće i kvalitete mora što je osnovni preduvjet za kvalitetan uzgoj ribe.  Od sedam uzgajališta, dva su smještena u Istri, a preostalih pet u zadarskom akvatoriju. Tehnološki najmoderniji proces uzgoja ribe, osigurana sljedivost od ulaznih sirovina do finalnog proizvoda kroz sve faze proizvodnje, prerade i distribucije, te svakodnevni izlovi i brza distribucija ribe jamče dostavu svježe ribe certificirane kvalitete u minimalnom roku kupcima diljem Hrvatske i Europe.

Cilj Cromarisa je razvijanje i širenje kulture zdrave i uravnotežene prehrane, a na temelju dugoročnog istraživanja Cromaris je razvio vlastitu recepturu riblje hrane rezultat čega je riba s uravnoteženim omjerom Omega-3 i Omega-6 masnih kiselina. Visoka kvaliteta i izvrstan okus Cromaris proizvoda su prepoznati od strane instituta iTQi (International Taste &Quality Institute), sa sjedištem u Bruxellesu. Cromaris je dobitnik Superior Taste Award 2018 za sva 3 testirana proizvoda: brancina, oradu i hamu.