Na Malti započela četvrta svjetska konferencija "Naš ocean"

Europska Unija domaćin je četvrtog izdanja konferencije "Naš ocean"  koja se ove godine održava na Malti 5. i 6. listopada. Konferencija radnog naziva "Ocean za život", posvećena je najvažnijim temama vezanim uz mora i oceane današnjice poput morskih zaštićenih područja, održivog ribarstva, morskog otpada, klimatskih promjena, održivog plavog gospodarstva i sigurnosti na moru.

Od prvog izdanja 2014. godine, konferencija „Naš ocean“  potaknula je oko 250 konkretnih akcija koje direktno doprinose zaštiti mora, vrijednih više od osam milijardi eura. Ovogodišnja konferencija temelji se upravo na rezultatima spomenutih akcija i nastoji obvezati sljedeću generaciju svjetskih čelnika, poduzetnika, znanstvenika te civilnog društva da ulože trud i vrijeme u nova rješenja za očuvanje morskih resursa.

Istovremeno, konferencija se bavi i pitanjima razvoja plavog gospodarstva u područjima kao što su akvakultura, obnovljivi izvori energije, plava biotehnologija, obalni turizam i morski mineralni resursi. Cilj konferencije je potaknuti različite dionike da zajedno sudjeluju u ostvarivanju punog potencijala održivog plavog gospodarstva.

Raspored događanja i praćenje konferencije u živo možete pronaći na linku: https://ourocean2017.org/

Sljedeće izdanje konferencije "Naš ocean" bit će održano 2018. godine u Indoneziji te 2019. godine u Norveškoj.